لیفتراک, مطالب

انواع لیفتراک برقی

انواع لیفتراک برقی

لیفتراک برقی که بعد از لیفتراک های دیزلی، اختراع شد. برابر همان مدل های بنزینی و دیزلی کار می کند. هدف از اختراع لیفتراک برقی در صنف باربری و حمل و نقل، به کارگیری آن در محیط های بسته، مثل سوله ها و مکان های سربسته نظیر انبارهای بزرگ کالا بود.

لیفتراک برقی دوستدار محیط زیست می باشد و آلودگی در هوا ایجاد نمی کند. زیرا که لیفتراک های گازی یا بنزینی یا دیزلی همواره دود می کنند و مقادیر زیادی گازهای سمی آزاد کرده که در یک محیط بسته که انسان نیز در آن وجود دارد.
لیفتراک برقی

از لیفتراک برقی در انبارها و جاهای بسته می شود و اگر به جای لیفتراک برقی از هر لیفتراکی استفاده شود منجر به بروز بیماری ها و ناراحتی های تنفسی ، سردرد کاهش راندمان کارگران  و حتی تغییر رنگ و اثرپذیری کالاهای مورد حمل و نقل در دراز مدت میشود.

زیرا دود دیگر لیفتراک ها در دراز مدت روی کارتن محصولات اثر گذاشته و در مورد انبارهای مواد غذایی نیز می تواند خطر آفرین باشد. از اینرو لیفتراک های برقی به عرصه کار حمل و نقل وارد شد.

لیفتراک برقی

روشن است که لیفتراک های برقی نیز نیاز به شارژ مرتب دارند بنابراین اگر می خواهید از آنها برای مسافت های زیاد بطور مرتب استفاده کنید، احتمالا بهترین انتخاب برایتان نیستند. لیفتراک های برقی مانند دیگر انواع لیفتراک ها باید به صورت دوره ای مورد بازرسی فنی لیفتراک و بازرسی ایمنی لیفتراک قرار گیرند و سپس گواهی سلامت لیفتراک صادر گردد.

انواع لیفتراک های برقی :

لیفتراک های برقی دو مدل کلی دارند. یکی کنترل تریستوری و دیگری کنترل مبتنی برIGBT که هر دو مزایا و معایب خود را دارند.

در لیفتراک های برقی تریستوری احتمال رم کردن وجود دارد. یعنی ممکن است بر اثر نویز پالس خاموشی تریستور خاموش کننده تریستور اصلی که الکتروموتور اصلی را کنترل میکند از بین برود و در نتیجه لیفتراک از کنترل راننده خارج شده و با حداکثر سرعت به جلو یا عقبحرکت کرد و تا برخورد به مانعی توقف نمی کند. میزان خرابی و صدمات ناشی از این حادثه کاملا بستگی به محیط کار و نوع مانع و کالاهای موجود در انبار دارد. حتی ممکن است این حادثه تلفات جانی به بار آورد.

برای اصلاح این مشکل در نسل بعدی لیفتراک های برقی و با پیشرفت بیشتر تکنولوژی الکترونیک تریستور از سیستم لیفتراک برقی حذف و کنترل قدرت به قطعه جدیدی به نام IGBT ،سپرده شد. این قطعه دیگر نیاز به پالس خاموشی یا قطعه دیگری برای خاموش کردن نداشته و با قطع پالس تحریک از روی گیت آنخاموش می گردد. به این ترتیب امنیت و اطمینان بیشتری را فراهم می کند. در عوضدردسر های خود٬برای تامین پالس  و همچنین تغییرات در مدار کنترل را در پی دارد.

همچنین ممکن است در نوع دیگر لیفتراک های برقی جدید٬ که از تریستور خاموش شونده با گیت که قطعه نسبتا جدیدی در عرصه الکترونیک صنعتی است به کار رود. این تریستورها٬مثل IGBT  کار می کنند ولی حساسیت آن را ندارند. بنابراین باید از مدارات کنترل جداگانه ای برای این امر استفاده نمود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *